Referenties

Referenties

Astrid Arnst Amstour

Doelen heeft aan een half woord genoeg, dat zorgt voor onbezorgd vervoer van mijn klanten.

Nadat ik bijna 25 jaar voor een Japanse touroperator had gewerkt, werk in nu bijna 10 jaar voor Amstour Holland. Toen de Europese tak van deze touroperator werd opgeheven, ben ik bij Amstour begonnen in een klein team van vier personen.

Amstour Holland is een Incoming Destination Management Company en houdt zich bezig met inkomend toerisme voor binnen- en buitenlandse reisorganisaties, agenten, (zee)cruiserederijen, vergader-, congres-, en incentive organisatoren en het Nederlandse bedrijfsleven. Ons specialisme is het organiseren van op maat gemaakte programma’s voor onze relaties. Dit varieert van ontvangst en transfers van/naar luchthaven of station, tot hotelboekingen en excursies met een toeristische en/of zakelijke inhoud. Ook zijn wij voor onze klanten 24/7 bereikbaar.

Toen ik hier startte, was mijn taak om de planning m.b.t. de transfers en de Meet & Greet op Schiphol van de riviercruise passagiers af te handelen. Rivier- en Zeecruises zijn tegenwoordig booming business en de afhandeling hiervan is onze specialiteit. Omdat Amstour verder groeide, behandelen andere collega’s tegenwoordig de afhandeling van de riviercruises en nam ik de ad hoc groepsboekingen en FIT boekingen (individuele klant) over. Ook deze markt is enorm gegroeid en ik werk nu samen met een collega in de Groups and FIT Department.

Zolang ik bij Amstour werk, hebben wij altijd het vervoer van onze ad hoc groepen, tot onze tevredenheid, bij Doelen ondergebracht. Ik vind het prettig om met Doelen samen te werken, omdat Doelen een wat kleiner touringcarbedrijf is, waar ik persoonlijk een hele goede verstandhouding mee heb. We weten van elkaar wat we aan elkaar hebben en daarom hebben we aan een half woord genoeg. Ook geef ik feedback over de chauffeur of bus als daar wat over te melden valt, zowel positief als negatief. In geval het negatief is, wat gelukkig bijna nooit voorkomt, merk ik dat daar door Doelen direct actie op wordt ondernomen. Er kan altijd iets fout gaan, maar als klant vind ik het heel belangrijk dat hier ook iets mee wordt gedaan.

Uiteraard geef ik ook zeker de positieve berichten door, want ik vind dat een chauffeur ook recht heeft op een compliment!
www.amstour.com


Bert Touringcarchauffeur

Werk & Privé, bij Doelen een prima combinatie.

Ik ben Bert, 58 jaar en alweer vier jaar aan de slag als touringcarchauffeur bij Doelen.

Als kind werd mij wel eens gevraagd wat ik later wilde worden. Mijn standaard antwoord was dan altijd: politie-, brandweerman en buschauffeur. En het is ongelofelijk; ze zijn allemaal uitgekomen.

Vanaf 1984 zo’n 23 jaar bij de uniformdienst van de politie in het centrum van Amsterdam gewerkt. Hierna samen met mijn vrouw een detacheringsbedrijf opgestart welke uitgroeide naar 35 medewerkers en daar veel brandjes geblust. Door de bankencrisis van 2008 is ons bedrijf flink gekrompen en door goed nablussen gelukkig behouden. Ik kreeg tijd voor andere zaken.

Toen ik onze dochter voor haar vakantie wegbracht naar de bus, had ik een leuk gesprek met haar chauffeur. Het werd mij duidelijk: ik kon nog een wens in vervulling laten gaan en heb mijn busrijbewijs gehaald. Tijdens het sollicitatiegesprek bij Doelen, voelde het direct goed en wist ik dat ik mij daar prima op mijn plaats zou voelen.

Kwaliteit en servicegerichtheid als belangrijke speerpunten, zonder het sociale aspect uit het oog te verliezen.

Daar ging mijn derde wens in vervulling. Machtig mooi rijden met het grote werk. Door wisselende bestemmingen en groepen, genoeg afwisseling en kan ik met mijn flexibele deeltijdcontract dit prima combineren met mijn eigen bedrijf.

Ik hoop u binnenkort naar uw bestemming te mogen rijden!


Henk Touringcarchauffeur

Mijn werk is mijn hobby, daar word ik gelukkig van!

Ik ben mijn werkzame leven begonnen op een sleepboot in IJmuiden en daar doorgegroeid tot kapitein. Maar de schepen die ik de haven in moest zien te krijgen werden mij te groot en ben ik overgestapt naar het rijden op de touringcar.

Ik kom uit de tijd van ‘dubbel klutsen’ dus je begrijpt dat ik veel ontwikkeling tot het comfort van nu heb meegemaakt. In die tijd, waarin een goede routekaart onmisbaar was, veel met Chinese klanten door Europa gereden. Dus als je mij naar een Chinees restaurant zou vragen in Rome of Parijs, kon ik daar zo naartoe rijden.

Ik ben ook vaak naar Rusland geweest, maar dat was best een gevaarlijke bedoening. Veel controle door de politie waarbij je altijd moest betalen om door te mogen. Ook uren wachten bij de grens hoorde erbij en ik had daar op een gegeven moment genoeg van.

Omdat Doelen bekend stond dat zij niet zo veel verre ritten reden, ben ik naar hen toegegaan. Ik heb daar nooit spijt van gehad, want het is een prima bedrijf. Het mooie is dat alles bespreekbaar is. Er wordt altijd wel een oplossing gevonden. Ook een presentje op je verjaardag en het kerstontbijt. Dat is toch top!

De mooiste reis van mijn leven was in 1994. Toen heb ik drie weken Canadese verzetsstrijders rond mogen rijden in Normandië en Nederland. Het was natuurlijk een eer om deze mensen te rijden en vanwege de bijzondere feestelijkheden heb ik bijvoorbeeld president Clinton in de bus gehad. Ook hebben we een zoektocht naar een oude liefde tot een goed einde kunnen brengen. Een Canadees (John, natuurlijk) hebben we toen na veel speurwerk kunnen herenigen met zijn Nederlandse oorlogsliefde! Dat doet wel wat met je.


Jannette Touringcar- en taxichauffeur

Bij Doelen is elke dag anders. Wat wil je nog meer!

Ik werk nu ongeveer vijf jaar bij Doelen op de touringcar. Zo kun je zeggen dat ik met vervoer op alle elementen bekend ben, omdat ik hiervoor eerst bij de Marine en de Luchtverkeersleiding heb gewerkt. Doordat mijn werkzaamheden daar werden geautomatiseerd, ben ik verder gaan kijken naar een baan die bij mij past als echt mensenmens.

Ik heb daarom gekozen voor een omscholing naar touringcarchauffeur. Ik vind het fantastisch om te doen, want het is een uitdagend beroep. Met ‘groot’ rijden door de prachtigste landschappen gecombineerd met de service die je verleent aan de gasten.

Omdat Doelen ook bussen heeft tot 28 personen, kunnen we op plekken rijden waar je anders nooit kunt komen. Zoals bijzondere plekken in binnensteden en smalle landwegen.

Zo kom je ook in aanraking met verschillende soorten klanten. Met ‘groot’ gaat het om vervoer van schoolkinderen, orkesten, mensen voor dagtochten tot congresgangers. Met ‘klein’ gaat het vaak om VIP vervoer van kleine groepen. Ik kan daar wel twee mooie voorbeelden van geven. Zo heb ik een groep ingenieurs uit Chili gereden naar een hangar van KLM. Daar werd de motor van de Boeing 737 technisch doorgesproken. Machtig interessant!

Maar ook eens een hele week een Europatour gedaan met een buitenlands pasgetrouwd stel. Zij namen de hele familie mee op huwelijksreis door Europa. Beginnend vanaf de trouwlocatie in Nederland en eindigend in Zwitserland. Supergaaf! Ik sliep dan ook op dezelfde locatie. Van een luxe B&B tot een kasteel. Het kon niet op. Dat zijn toch prachtige ervaringen!

Elke dag is anders en verrassend, samen met de wisselende werktijden voel ik mij bij Doelen als een vis in ‘t water!


Jeroen van Ark Ovation Holland DMC

Flexibiliteit, dat woord hebben ze bij Doelen uitgevonden.

Ovation Holland DMC is een onderdeel van Ovation Global DMC.
Ik werkte daar als teammanager en het is super leuk om met zo’n gedreven team mooie resultaten te boeken in de DMC-branche. Door hun lokale bekendheid wordt het maximale uit meeting programma’s gehaald.

Ovation is een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het ontzorgen van zakelijke klanten bij evenementen en congressen. Ovation werkt vooral vanuit de regio Amsterdam omdat de ligging ten opzichte van Schiphol ervoor zorgt dat we dit soort activiteiten perfect kunnen regelen.

Het maakt niet uit hoe groot of klein deze evenementen en congressen zijn en welke zaken er gefaciliteerd moeten worden. Van het moment dat de deelnemers op Schiphol landen totdat ze weer vertrekken, zorgen zij ervoor dat ze in de watten worden gelegd en men terug kan kijken op een succesvol evenement met een optimaal resultaat.


Door COVID-19 hebben ze bijvoorbeeld noodgedwongen een groot medisch congres virtueel moeten organiseren.

Het was verrassend om te zien dat het bereik vele malen groter was en zich veel meer mensen registreerden dan bij het fysieke congres.
Het is een totaal andere beleving, want vooral netwerken vanuit je woonkamer is erg lastig, maar voor het inhoudelijke deel voldeed deze manier toch aan de behoefte. In de toekomst verwachten ze zeker een grotere rol voor digitale componenten, maar geloven ze dat voor veel evenementen de fysieke aanwezigheid een bepalende succesfactor is.

Bij een grote klant ligt de focus op de logistiek. Rond de 1.500 deelnemers dienen op het juiste moment vervoerd te worden, tussen Schiphol, de eventlocatie, 15 verschillende hotels en diverse diner locaties.

Voor deze intensieve logistiek is een partner met optimale lokale kennis een must en die heeft Ovation Holland gevonden in Doelen. Daar had ik een vast contactpersoon, waardoor in no time zaken besproken en geregeld kunnen worden. De ligging bij Schiphol en de 24/7 bereikbaarheid maken het logistieke plaatje compleet. En wat betreft flexibiliteit zit het daar ook wel goed, want volgens mij hebben ze dat woord daar uitgevonden!

Ovation Holland
www.ovationdmc.com/destinations/holland


Leneke Gids

Een chauffeur van Doelen? Dan heb je een leuke dag!

Mijn vader was rondvaartschipper hier in Amsterdam. Zo ben ik in aanraking gekomen met toerisme en ben ik begonnen met de opleiding tot tourleader. Hierna ben ik als 20-jarige begonnen in Duitsland. Daar kon je namelijk al met die leeftijd starten, terwijl het hier heel moeilijk was. Ik heb van daaruit een aantal jaren met veelal Amerikanen door Europa gereisd.

Maar Amsterdam bleef trekken en ik ben toen teruggegaan naar ‘mijn stad’ om te gaan gidsen met groepen uit Duitsland. Maar omdat ik vroeger als au pair had gewerkt in Parijs en ik ook de Italiaanse taal was gaan leren, kreeg ik ook groepen uit Frankrijk en Italië te gidsen. Dat Italiaans leren was een prima beslissing, want daardoor heb ik mijn man leren kennen. Hij was tourleader van een groep Italianen waar ik de gids voor was en een mooie reden om mijn Italiaans nog wat te verfijnen!

Ik gids ondertussen al meer dan 30 jaar in Amsterdam en ik vind het fantastisch om te doen. Mijn favoriete tour is toch wel om met ongeveer 30 gasten door Noord-Holland te trekken en hen de bijzondere plaatsen te laten zien. Dat vind ik echt Nederland op zijn mooist, met de molens, de kaasboer, de dijken en natuurlijk Amsterdam. Daar is zoveel over te vertellen! Helaas wordt het steeds moeilijker om in Amsterdam te gidsen, vanwege alle maatregelen die er worden genomen om daar het toerisme te verminderen. Maar natuurlijk is een tour Rotterdam – Den Haag ook erg leuk!

Ik word vaak door opdrachtgevers bij grotere opdrachten ingehuurd voor een vastgestelde tour. Dan werk ik samen met andere gidsen en verzorgen we zo tegelijkertijd verschillende tours waar gasten van bijvoorbeeld een cruiseschip zich voor hebben ingeschreven.

Maar als zzp’er werk ik ook graag met kleinere groepen die mij individueel hebben geboekt. Dat is erg leuk om te doen, omdat ik er dan voor zorg dat het programma door maatwerk echt op de groep is samengesteld.

Buiten de feiten die je als gids natuurlijk moet vertellen, vind ik het heel belangrijk dat de groep een gezellige tijd heeft en dat er ook wat te lachen valt. En of het nou in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Italiaans is, dat lukt mij altijd wel!

Ik ben via mijn opdrachtgevers in contact gekomen met Doelen. Leuke chauffeurs, die goed samenwerken, servicegericht zijn en waarbij het lijkt of het een grote vriendengroep is. Als je die aan ziet komen rijden, weet je gewoon dat het een leuke dag wordt. Het zijn ook de kleine dingen die het doen, zoals dat de chauffeur uitstapt en de gasten begeleid bij het in- en uitstappen. Dat vind ik belangrijk. Als ik van tevoren weet dat ik met Doelen werk, dan verheug ik mij al op de samenwerking.

www.lecotours.com


Leo Limousinechauffeur

Personal Touch, daar gaat het om.

Ik werk al meer dan 25 jaar als taxi- en limousinechauffeur bij Doelen. Ik weet nog goed dat ik lang geleden bij de heer van Wijk solliciteerde en geen enkele ervaring had als chauffeur. Na een goed gesprek werd ik aangenomen, kon ik gelijk beginnen en kwam ik in dit bijzondere wereldje terecht.

Bij Doelen vervoeren we meestal klanten uit het zogenaamde ‘hogere segment’ en ik vind dat de service die je als chauffeur aanbiedt daarop moet aansluiten. Ik bereid elke rit goed voor en voel dan toch nog steeds een gezonde spanning.

Het is natuurlijk een drama als er een bezoek naar een bezienswaardigheid wordt verwacht en dat bij aankomst blijkt dat deze is gesloten (gelukkig mij nog nooit overkomen). Of je wordt onderweg naar een openluchtlocatie overvallen door noodweer. Dan wordt er wel verwacht dat je een alternatief voor handen hebt welke aansluit op de wensen van je klant.

In al die jaren natuurlijk veel meegemaakt en heel wat verschillende personen vervoerd. Van topartiesten, dj’s, Sjeiks, zakenlui tot families en toeristen die Nederland kwamen bezoeken. Mijn passie ligt toch wel bij het begeleiden van toeristen en om ervoor te zorgen dat zij een onvergetelijke tijd hebben in Nederland. Daarbij zijn de ritten waarbij je klant gaat zitten en zegt: “So Leo, what are we going to do today?” de leukste ritten. Ik probeer dan bezienswaardigheden te laten zien die net even anders zijn dan verwacht. Bijvoorbeeld naar een prachtige molen in de polder waar geen toeristen zijn, in plaats van naar de Zaanse Schans, en zo de klant een persoonlijke touch laten ervaren.

Bij zakelijke klanten ligt dat anders. Dan is het mijn taak om hen zo gerieflijk mogelijk naar de plaats van bestemming te brengen en weer op te halen.

Ik kan wel een boek schrijven van alles wat ik heb meegemaakt, maar één rit heeft wel extra indruk op mij gemaakt. Ik was de chauffeur van een familie waarin iemand was overleden. Er kwamen familieleden uit de hele wereld, welke ik ophaalde van Schiphol en ik ben voor een paar dagen hun vaste chauffeur geweest. Ze vroegen zelfs of ik foto’s wilde maken tijdens de begrafenis. Dan maak je heel wat emotie mee en is het belangrijk dat je de rol aanneemt die van je verwacht wordt. Eén van de vele bijzondere ervaringen.

Het mooiste compliment wat je kunt krijgen, is dat de klant de volgende keer weer Doelen belt voor een rit en helemaal mooi als ze vragen naar mister Leo!


Maarten Coördinator / Touringcar- en taxichauffeur

1500 gasten binnen ‘t uur soepeltjes verplaatst hebben. Dat geeft een kick!

Ik ben na de opleiding tot onderwijzer erachter gekomen dat dit niet was waar ik voor in de wieg ben gelegd. En omdat ik tijdens mijn middelbare school in aanraking was gekomen met het werk als chauffeur van een touringcar, leek mij dat wel mooi werk. Ik ben toen als broekie begonnen met kleine ritten in het Westelijk Havengebied van Amsterdam om ervaring op te doen en ben langzamerhand via verschillende touringcarbedrijven steeds verder gaan rijden. Ik heb daardoor op jonge leeftijd al heel wat landen en mooie steden bezocht.

Omdat ik een passie heb voor de wintersport, had ik een afspraak dat ik ‘s zomers op de touringcar reed en ‘s winters skileraar was in Oostenrijk. Dat heb ik jaren gedaan en zo ontwikkelde ik daar grote plaatselijke bekendheid. Wintersportreizen als chauffeur/reisleider naar Oostenrijk kwamen binnen mijn bereik en kon ik op deze manier mooi hobby en werk combineren.

Als chauffeur ben je ook een vraagbaak en wordt er van je verwacht dat je het allemaal wel oplost. Zo heb ik zelf eens een lekke busband moeten verwisselen in de middle of nowhere in Litouwen en moest ik eens corrigerend optreden tussen ruziënde passagiers. Maar bij lange reizen, die trouwens prachtig zijn om te doen, kleeft ook een nadeel en dat is dat je lang van huis weg bent. Dus met de komst van de liefde, werd het toch eens tijd om te kijken hoe ik dat kon aanpakken.

Bij Doelen kreeg ik de mogelijkheid om wat kortere ritten te maken en ben ik daar als chauffeur begonnen. In de afgelopen jaren kwam bij Doelen steeds meer werk, waarbij grote groepen personen vervoerd moeten worden. Zoals bij grote congressen en opleidingsweken van grote bedrijven. Dan praat je al snel over aantallen van 500 tot 2000 personen. Om alles soepeltjes te laten verlopen, is het belangrijk dat er vanuit Doelen een coördinator voor zo’n evenement wordt aangesteld. En omdat we dit soort groepen steeds vaker gingen vervoeren, werd mij gevraagd of ik dat als een van mijn werkzaamheden wilde gaan doen. Dat doe ik nu al een paar jaar en soms rij ik nog een rit tussendoor.
Die combinatie is superleuk.

Je merkt aan de klant dat ze het fijn vinden om een vast aanspreekpunt met ervaring in het werk te hebben. Zo hebben niet alleen de klanten, maar ook de chauffeurs de juiste informatie. Het is altijd weer een kick om te zien dat al die mensen soepel en snel op hun bestemming aankomen. Dan hebben we zeker eer van ons werk!


Marciano Touringcar- en taxichauffeur

Ik heb mijn plek gevonden!

Ik ben iemand van de praktijk en ben wanneer het kon gaan werken. Ik heb echt van alles gedaan zoals chauffeur bij het ziekenvervoer. Als jonge jongen kom je dan in aanraking met al het leed van de wereld. Dat vond ik best heftig! Dan denk je: “Wat moet je dankbaar zijn als je zelf in een goede gezondheid verkeert!”

Maar op een gegeven moment ben ik gaan werken in een autospuiterij. Onderaan de ladder begonnen met het schuren van plaatwerk op vrachtwagens. Maar ik vond dat spuiten toch echt wel prachtig en ik kreeg van mijn baas de gelegenheid om het vak van autospuiter te leren. Ik had daar blijkbaar feeling voor, want ik heb daarmee mooi werk mogen maken. Helaas is het bedrijf in zwaar weer gekomen.

Dus verder gaan kijken en kreeg ik de mogelijkheid om op de lijndienst te gaan werken bij het GVB in Amsterdam. Dat heb ik een aantal jaren gedaan, maar ik miste het avontuur welke ik op een touringcar volgens mij wel zou vinden. Daarom de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd als touringcarchauffeur.

Ik ben ontzettend blij dat ik zo bij Doelen terecht ben gekomen; een warm multicultureel bedrijf met fijne collega’s. Ook krijg je hier de gelegenheid als je dat wilt, om verder te rijden dan de Benelux. Ik kreeg direct het vertrouwen om bijvoorbeeld al naar Duitsland, Italië, Zwitserland en Frankrijk te rijden. Ook tourtjes naar de wintersport hebben gezorgd voor het nodige avontuur.

Daarom voel ik mij echt thuis bij Doelen en lijkt het erop dat al het verschillende werk dat ik gedaan heb, ertoe heeft bijgedragen dat ik nu zo lekker in mijn vel zit.

Ik heb mijn plek gevonden!


Marianne Koeckhoven Agri Experience

Het voelt vertrouwd bij Doelen, mijn gasten zijn daar in goede handen.

Ik ben vanaf 1999 een touroperator, gespecialiseerd in bezoeken bij agrarische bedrijven en veehouderijen.

Omdat ik getrouwd ben met een boer en afkomstig uit een agrarische familie, was ik bekend met deze sectoren. Deze bedrijven zijn trots op hun product en ik merkte dat zij best open stonden om bezoekers te ontvangen en om een inkijkje te geven bij hun werkzaamheden. Maar deze bezoeken waren eigenlijk niet goed geregeld. Mogelijkheden voor een groep om bijvoorbeeld combinaties van verschillende bedrijven te bezoeken werden zelden aangeboden.

Ik vind dat deze sectoren een professionele benadering verdienen voor dit soort bezoeken, want Nederland is een belangrijke wereldspeler en hoort samen met Canada en Israël bij de wereldtop in de agrarische sector. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met drones en gps voor precisielandbouw en de wereld kan echt wat van ons leren over zaadveredeling en bio-landbouw.

Nederland staat in de wereld bekend om zijn open cultuur waar mensen graag kennis willen delen en dat ook nog eens in verschillende talen. Gecombineerd met een uitstekende bereikbaarheid is Nederland dus een prima plek om agrarische bedrijven te bezoeken. Daarom ben ik destijds gestart met het benaderen van agrarische bedrijven en heb ik voorgesteld om de bezoeken professioneler aan te pakken en dat voor hen te regelen.

Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat de bedrijven worden bezocht door mensen met vaktechnische interesse. Omdat ik bezoeken regel bij bedrijven die normaliter de deur hiervoor gesloten houden, bied ik echt iets unieks aan. Ook door mijn netwerk met grote diversiteit kan ik maatwerk leveren en kan ik wel zeggen dat ik daar in Nederland uniek in ben.

Voor het vervoer van onze bezoekers werk ik al jaren samen met Doelen. Ik vind het fijn dat Doelen een laagdrempelig familiebedrijf is en zij aan een half woord genoeg hebben om de juiste offerte te maken. De meerdaagse studietour is bijvoorbeeld een opdracht die ik bij Doelen aanvraag. Zij weten wat ik verwacht en leveren dat ook. Omdat ik al jaren met Doelen samenwerkte, kwam er in het verleden toch een moment dat ik een ander touringcarbedrijf probeerde, maar dat beviel toch niet.

Dus weer terug naar het vertrouwde Doelen, want dan zijn mijn gasten in goede handen!

www.agriexperience.nl


Peter Winter Wintours

Vertrouwen, daar gaat het om. Dat zit wel goed bij Doelen!

Door omstandigheden bij mijn toenmalige werkgever, heb ik 10 jaar geleden besloten om mijn langgekoesterde wens om touringcarchauffeur te worden te vervullen. Maar dan wél als eigen baas!

Na overleg met mijn vrouw Annemiek heb ik de knoop doorgehakt. Dit hield wel in dat ik mijn ondernemerspapieren moest halen, maar liefst zes diploma’s. Op 55-jarige leeftijd was dat weer even wennen, maar ik heb gemerkt dat er veel mogelijk is, als je maar gedreven bent om je droom te verwezenlijken.
Toen de papieren er waren, zagen we via Google een leuke bus in Susteren (Limburg).

Na een proefrit gemaakt te hebben, kocht ik toen mijn eerste bus.
Als ik langs het terrein van Doelen reed, zag ik dat het daar altijd een drukte van belang was. Vaak ook het hele terrein leeg doordat alle bussen onderweg waren. Ik had altijd het gevoel dat ik daar bij wilde horen. Dus heb ik na aanschaf van mijn bus de stoute schoenen aangetrokken en ben bij Doelen binnengestapt. Ik ben bij Angela naar binnengelopen met de woorden: “Goedemorgen, ik ben Peter en ik heb een bus en ik zou jullie graag willen helpen of voor jullie willen rijden”. Angela bekeek mij en mijn bus en de volgende dag reed ik voor Doelen.

Waarom het fijn is om met Doelen samen te werken kan ik het beste illustreren met een voor mij beetje pijnlijk voorbeeld. Op de eerste dag van onze samenwerking kreeg ik pech met mijn bus. Ik stond midden op een kruising in Amsterdam, helemaal vast met een bus vol Italianen. Ik heb toen met Doelen gebeld en het vervangend vervoer en de monteur werden gelijk geregeld.

Uiteindelijk bleek het mee te vallen en was het euvel snel opgelost. Met lood in mijn schoenen heb ik de volgende dag Angela gebeld, in de veronderstelling dat dit wel weer het einde van onze korte samenwerking zou zijn. Maar Angela gaf aan dat zij zo niet werken en gaf mij een tweede kans. Inmiddels zijn we nu negen jaar verder. Vertrouwen is de basis van onze fijne samenwerking!

Na een paar jaar groeide mijn bedrijfje met 100% en kwam er een tweede bus bij. Als ik een nieuwere of grotere bus aan wil schaffen, kom ik er met Angela altijd wel uit om er een van Doelen over te nemen. Ik weet dan wat ik koop en blijf ook in de kleuren van Doelen rijden. Zo vormen we een eenheid naar de klant.

Voor vier voetbalverenigingen vervoer ik het eerste team. Maar ook schoolreisjes, excursies, familie-uitjes etc. verzorgen wij. Zo rijden wij bijvoorbeeld ook alle schoolreizen en excursies voor het Veenlanden College uit Mijdrecht en Vinkeveen. Door de grote aantallen kan ik dit niet met mijn eigen twee bussen redden. Daardoor werk ik heel veel samen met andere, grotere touringcarbedrijven.

Ik ben misschien een kleine ondernemer, maar samen met mijn vrouw Annemiek denken we wel groot!

Wintours Mijdrecht – De Ronde Venen
W: www.wintours.nl
T: 0297-778600
M: info@wintours.nl


Tuija HEX Travel

Mijn eigen passie en gedrevenheid zie ik terug bij Doelen.

Ik ben tijdens een wintersport in Oostenrijk tegen de liefde van mijn leven gebotst en ben voor die liefde van Zweden naar Nederland verhuisd. Ik begon in Nederland met het werken bij een DMC / incoming touroperator en merkte dat er heel veel behoefte was aan een contact in Nederland die de Scandinavische talen sprak. Toen de gelegenheid zich voordeed, ben ik in 1997 letterlijk op mijn zolderkamer voor mijzelf begonnen met HEX Travel, gespecialiseerd in reizen vanuit Scandinavië en Finland naar Nederland. Dat was een schot in de roos, want toen ik mijn netwerk hierover informeerde, was het een explosie van aanmeldingen van zowel bedrijven als particulieren die Nederland wilden bezoeken.

Na een half jaar was het al zover dat ik een medewerkster in dienst kon nemen (onze eerste medewerkster). Door de passie voor ons werk en service op het hoogste niveau is HEX Travel steeds verder gegroeid tot een specialist in voornamelijk zakelijke bezoeken van Scandinavische bedrijven en andere groepsbezoeken aan Nederland. Je kunt bijvoorbeeld denken aan architecten die interesse hebben om de drijvende woningen in Amsterdam of waterwerken in Zeeland te bezoeken. Maar ook seniorenreizen naar de Keukenhof worden door ons georganiseerd. Onze klanten worden volledig verzorgd, vanaf het moment dat ze op Schiphol landen totdat ze weer vertrekken.

Om de mogelijkheden voor de klant te vergroten en bezoek aan Europa te optimaliseren heeft HEX Travel, samen met negen andere Scandinavische DMC’s in verschillende landen de krachten gebundeld als European Quality Agents (EQA). Hierdoor kunnen we 23 bestemmingen aanbieden en is de kracht van lokale bekendheid samengebracht.

De samenwerking met Doelen dateert al vanaf 2010. Ik kwam toen de directeur Angela tegen en we hadden meteen een klik. Ik herkende dezelfde passie en gedrevenheid voor ons vak. Ik ben daarom voor het vervoer van onze klanten overgestapt naar Doelen en we werken met volle tevredenheid nu alweer 10 jaar samen. Doelen is al die tijd een betrouwbare partner. Altijd ruim op tijd voor vertrek, een mooie schone touringcar en een fijne chauffeur. Wat wil je als organisatie nog meer!

HEX Travel W: www.hextravel.nl
Singel 06’’’ T: +31-20-422 68 05
1016 AB Amsterdam M: reservations@hextravel.nl


Anita Commercieel medewerker

Rustpunt in alle hectiek, zo zie ik mijzelf wel.

Ik kom oorspronkelijk uit de reiswereld, waar ik een commerciële functie op een reisbureau heb gehad. Door omstandigheden heb ik besloten mijn CV op een vacaturesite te zetten en te kijken wat er voor nieuws op mijn pad zou komen. Ik kreeg al snel een telefoontje van Angela van Wijk. Zij zocht een commerciële kracht voor Doelen met een achtergrond in de reisbranche. Dat vond ik wel een uitdaging!

Dus ik met mijn hoge hakken en alles wat daarbij past, naar Doelen voor het sollicitatiegesprek en kwam ik klikkerdeklak op mijn hakken binnen bij de garage. Iedereen was daar in de weer met banden en grote bussen die op de brug stonden. Drukte van belang en zo typerend voor een touringcarbedrijf. Ik werd doorverwezen naar kantoor en het eerste wat door mijn hoofd ging, was dat die hakken hier toch echt geen goed idee waren. Ik heb toen een heel leuk gesprek gehad en er werd gevraagd of ik een keer mee kon draaien, zodat ik echt wist waar ik aan begon. Dat kon al snel en met mijn spiekbrief en wat begeleiding lukte het aardig. Een paar dagen later kon ik mijn hakken in de kast laten en ben ik in deze rollercoaster gestapt.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin op een hele hectische afdeling. Het is hectisch omdat het heel druk is vanwege het vele aanbod en arbeidsintensief om precies te weten te komen wat een klant nu echt wil. Soms weet een klant zelf namelijk niet wat er voor informatie nodig is om op de juiste manier te faciliteren. En dat moet je dan wel te weten zien te komen. Want we proberen wel met elkaar die klant in de watten te leggen. Vooral de last minute boekingen van vaste klanten zijn een uitdaging. Want ook als we nokvol zitten, lukt het de planning op een of andere manier tóch een chauffeur beschikbaar te krijgen. Het verbaast mij elke keer weer wat voor flexibiliteit we met elkaar opbrengen!

Op dit moment ben ik met van alles bezig; opdrachten aannemen, maken van offertes of zonodig vullen van 40 lunchpakketten voor een dagtour. Het is echt mooi om te zien als al het werk resulteert in het wegrijden van de chauffeur naar een tevreden klant. Dat geeft mij echt een trots gevoel!

Ik ben nu een aantal jaren werkzaam bij Doelen en zou mij in de toekomst wat meer willen focussen op de commerciële kant. Klanten bezoeken of netwerkbijeenkomsten bijwonen en zo mijn steentje bijdragen aan de groei van ons bedrijf. Dat lijkt mij echt top om te doen.