Wie zijn wij

Doelen “It’s More Than Just Transportation”schittert door aanwezigheidis al meer dan 95 jaar actiefis ISO 9001 gecertificeerd

Ad, Angela en Eef van Wijk
Wij weten niet anders, dan dat onze vader Eef van Wijk sr. eigenlijk altijd al zaken deed wat met auto’s te maken had. We kunnen daar zeker een paar voorbeelden van noemen. Hij is begonnen met een autoverhuurbedrijf welke uitgroeide tot zo’n 1200 auto’s en daarna is overgenomen door Hertz. Hij had een aantal benzinepompen verspreid over Noord-Holland, verhuurde campers, touringcars en limousines; al dan niet met chauffeur en had een aantal taxi-licenties. Kocht en verkocht panden en grond om de diensten goed onder te brengen en beschikbaar te stellen. Je kunt wel zeggen dat hij een groot zakenman was.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat pa in de jaren ‘60 naar New York ging om 20 ‘Amerikanen’ te importeren met als doel deze in Nederland te verhuren aan geëmigreerde Nederlanders. Daar had je natuurlijk ook Amerikaanse touroperators voor nodig. Die haalde hij daar uit de gouden gids welke nog in de publieke telefoons lagen. Ook had hij hier een hele vloot VW-campers  (Van Wijk – hoe bedenk je ‘t) voor de verhuur, dus bij thuiskomst via de telex deze mogelijkheden promoten. Zo hadden we een locatie in New York en zelfs op Schiphol. Zonder internet een hele intensieve en tijdrovende business. Niets was te gek. 

Voor Eef en Ad was het een mooie bijverdienste om in het weekend de auto’s na inleveren weer motorisch na te kijken en klaar te zetten. Een goede aanvulling op hun opleiding motortechniek. Zo zijn Ad en Eef langzaam maar zeker in het bedrijf gekomen. Samen eerst als monteur in de eigen garage. Later is Ad zich gaan specialiseren in facturatie en organisatie van bijzondere projecten en is Eef de man achter het stuur en in de garage. Via toerisme met SEPR opleiding en een aantal jaren ervaring in de financiële wereld als projectleider was Angela de markt nog een beetje voor zichzelf aan het verkennen. Maar in 2000 had vader Eef het voor elkaar. Mooi drie van zijn kids in het bedrijf en de vrouwelijke touch om de boel in toom te houden. 

Zoals Eef sr. dat al deed, hebben ook wij altijd ingespeeld op de veranderende markt en hebben we met onze huidige locatie, het wagenpark en personeel een machtig mooi bedrijf waar we trots op zijn. 

Helaas hebben we in 2017 afscheid van Eef sr. moeten nemen, maar met elkaar zorgen we voor een toekomst waar hij van boven goedkeurend op kan neerkijken. Wat er ook gebeurt!

Maatschappelijke betrokkenheid

Directeur Angela van Wijk is trots dat zij met Doelen de mogelijkheid heeft om maatschappelijke zaken een steuntje in de rug te kunnen geven.
Doelen draagt onderstaande vijf organisaties een warm hart toe.

IJsclub Nut & Vermaak

Doelen sponsort al meer dan 15 jaar, waarbij we de laatste vier jaar een van de hoofdsponsors zijn wat betreft de fiets- en schaatskleding.  

Wij vinden het belangrijk dat vooral de jeugd goed blijft bewegen om ook later een gezond leven te hebben. Daarbij ben ik natuurlijk supertrots op de olympisch kampioenen Esmee Visser en Bob de Jong, die hier al in hun jeugd de eerste slagen op het ijs hebben gezet.

www.ijsclubnutenvermaak.nl

Adamas inloop huis

Het Adamas Inloophuis biedt voor mensen die in aanraking zijn gekomen met kanker een luisterend oor en word je daar geholpen als je zelf deze vreselijke ziekte hebt. Of bijvoorbeeld een partner hebt gehad die daaraan is overleden. Iedereen heeft daar wel in zijn omgeving mee te maken en wij proberen met het sponsoren van vervoer bij een dagtocht een kleine bijdrage te leveren.
www.adamas-inloophuis.nl

Zwemgroep De Spetters

Bij deze organisatie zwemmen mensen met een beperking. Vanuit de dagbesteding op zaterdag brengen wij hen tegen aangepaste vergoeding elke week naar het zwembad in Hoofddorp.

Poeloversteek

Dit is een Triatlon organisatie die ik een warm hart toedraag. Niet alleen omdat ik zo veel mogelijk mensen wil stimuleren om te blijven bewegen, maar ook omdat ik hier zelf 10 jaar bij getraind heb. Elk jaar verzorgen wij het vervoer voor het jaarlijkse uitje. Maar dan wel alleen voor een taart van Koolhaas!

https://www.oceanusaalsmeer.nl/triathlon/poeloversteek

AM Match

Er zijn mensen in de samenleving waarbij het op een of andere manier niet echt mee heeft gezeten en daardoor, vaak ook buiten hun schuld, een achterstand hebben opgelopen op de arbeidsmarkt. Gelukkig is Doelen een bedrijf dat de mogelijkheid heeft om hierin te ondersteunen. Zo hebben we bijvoorbeeld een prima garage waarin we die ondersteuning kunnen bieden. Dat doen we dan ook graag!


Doelen opleidingen

Wij vinden het belangrijk dat we onze gasten veilig en zorgeloos vervoer aanbieden. Daarom voldoen we graag aan de wettelijke eisen die aan onze chauffeurs worden gesteld. Naast de theorie krijgen onze chauffeurs ook praktijktrainingen, zoals hoe je kunt letten op je gezondheid door juiste voeding en houding tijdens het werk. Maar ook de slipcursus mag natuurlijk niet ontbreken!

Onze Historie

1925

Doelen Garage start in het centrum van Amsterdam. De naam is afgeleid van de straat waar het bedrijf is gevestigd, de Doelenstraat. Doelen begint met een paar auto’s als taxi met de luxere hotels als vaste klant.

1938

Door uitbreiding een verhuizing naar de Schakelstraat in Amsterdam-Noord.

1946

Na de 2e wereldoorlog begint de Nederlandse regering met het reguleren van taxibedrijven. Doelen Garage krijgt zeven vergunningen voor taxi’s.

1965 - 1993

De heer van Wijk is een geboren zakenman en ziet veel kansen in een tijd met ongekende mogelijkheden. Zo gebeurde er veel in deze periode.

Ook de naam wijzigde mee: “van Wijk autoservice” naar “Doelen Coach Service”. Onze slogan staat nog wel als een huis:
It’s more than just transportation”!

Uitbreiding ging hand in hand met het verplaatsen van Doelen naar onze huidige vestiging op Schiphol.

(Wie is dat meisje ook alweer in dat rode jurkje….?)

Zelfs advertenties in de luchtpost editie van het NRC om de “van Wijk” campers in Amerika te promoten.

Op deze foto is onze huidige locatie te zien waar nu ons kantoor en onze garage gevestigd zijn. Met die prachtige bruine Amerikaanse stationwagen werden toen de Schiphol shuttles gereden.

1993

Doelen verhuist naar Schiphol, wat de dienstverlening voor het toenemende luchthavenverkeer enorm verbetert.

1997

Vanuit de Branchevereniging wordt de roep om zich te kunnen onderscheiden op de markt steeds groter. Hierop wordt het Keurmerk Busbedrijf opgericht en Doelen Coach sluit zich daar makkelijk bij aan.

2000

Ad en Eef jr. met Angela als laatste aanvulling, maakt het familiebedrijf compleet.

2005

Regelmatig overleg is nodig, want Eef van Wijk sr. geeft langzaamaan het stokje over aan zijn kinderen.

2007

Doelen koopt zijn eerste drie-assige touringcar. Hierdoor is het mogelijk om een ​​touringcar met toilet en 56 zitplaatsen te gebruiken en kunnen we aan de toenemende vraag om grotere groepen te vervoeren voldoen.

2010

Doelen Coach Service is het eerste touringcarbedrijf in Nederland dat een convenant heeft ondertekend met de overheidsdienst Inspectie Verkeer en Waterstaat (tegenwoordig Inspectie Leefomgeving en Transport).

2013

Verkuijl Vervoersdiensten fuseert met Doelen Limousine Service om de Doelen Verkuijl Group te vormen.

2014

Aanschaf van vier nieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s, allemaal in de stijl van een van onze klanten.

2015

Doelen Coach Service ontvangt het ISO 9001 certificaat opnieuw.
Ook het convenant welke in 2010 werd ondertekend wordt weer voor 5 jaar verlengd. Een mooi bewijs dat hoge kwaliteit al jaren onze standaard is.

Twee nieuwe Iveco VIP mini touringcars en een nieuwe Mercedes S-klasse worden aangeschaft om onze klanten ook op de grachten van Amsterdam van dienst te kunnen zijn. Maatwerk voor kleine groepen wordt zo mogelijk.

2016

Twee nieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s en een nieuwe Volvo 9700 worden aangekocht.

2017

Aanschaf van een prachtige Volvo in de kleuren van een gewaardeerde klant: Hannick Reizen. 

Doelen wordt door AM Match verkozen tot AMbassador en daar zijn we natuurlijk erg trots op! 

Wij denken dat juist deze mensen nieuwe kansen verdienen om een ​​passende baan te vinden. https://ammatch.nl/

Bekijk hier de video

Overleden: Eef van Wijk sr.

Helaas is de heer Eef van Wijk overleden. Zijn kinderen Angela, Ad en Eef jr. zetten het door Eef sr. opgebouwde bedrijf voort.

2018

Aanschaf van een IVECO minibus. Deze heeft 28 comfortabele stoelen met lederen bekleding, airconditioning, koelkast, dvd-speler en microfoon. Met al deze eigenschappen heeft ook deze minibus een luxe uitstraling.

Aanschaf van een nieuwe Volvo met 50 zitplaatsen. Deze touringcar stond volledig in het teken van de Volvo Ocean Race en was op deze manier ook herkenbaar. Tijdens de aankomst van de zeilers hebben we veel uitstapjes gemaakt voor gasten en sponsoren van de Volvo Ocean Race in de omgeving van Den Haag.

Realisatie van Convention Bureau in de regio Haarlemmermeer. Event Park Amsterdam faciliteert een verregaande samenwerking tussen zowel commerciële partners als overheden. Haarlemmermeer is hierdoor een prima alternatief voor het steeds drukker wordende Amsterdam, voor het houden van o.a. congressen en evenementen. Doelen Coach Service, is via deze link te vinden op de website van Event Park Amsterdam.

2019

Aanschaf van een grote Mercedes-Benz Tourismo. Ook deze touringcar beschikt over airconditioning, toilet, dvd-speler, koelkast, microfoon en maar liefst 63 zitplaatsen! Met deze touringcar hopen we ook veel veilige kilometers te maken.

Aanschaf van de nieuwste Mercedes-Benz VDL MidEuro, met 16 zitplaatsen. Ook deze minibus heeft lederen bekleding, airconditioning, dvd-speler en koelkast. 

2020

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗗𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗖𝗼𝗮𝗰𝗵 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗶W𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗔𝗮𝗹𝘀𝗺𝗲𝗲𝗿

Doelen Coach Service heeft een exclusieve transportdeal getekend bij FloriWorld in Aalsmeer. Binnen deze transactie zal Doelen al het groepsvervoer van het nieuwe FloriWorld verzorgen. Een grote touringcar is volledig in de huisstijl van de nieuwe attractie omgetoverd. FloriWorld zal op 1 juli officieel haar deuren openen.

Helaas, het coronavirus slaat toe over de hele wereld. Het toerisme krijgt een flinke slag te verwerken en dat geldt natuurlijk ook voor ons. Helaas betekent dit het einde van onze taxi-afdeling (DVG). De overgebleven taxi’s starten door onder Doelen Coach.
Onduidelijk wat de toekomst ons zal brengen, maar we gaan vol goede moed op weg naar 100 jaar Doelen. Dat hopen we over vier jaar te bereiken.

2021

Nog meer comfort !
Woensdag 9 juni hebben Angela en Eef van Wijk de sleutels van de nieuwste aanwinst van Doelen Coach Service in ontvangst genomen.
Een prachtige aanwinst voor ons wagenpark, voorzien van: 55 stoelen voor passagiers, twee stoelen voor gids/tourleader, erg veel bagageruimte en uitgerust met een motor emissieklasse Euro 6.
‘Ook al zijn de tijden die achter ons liggen slecht geweest voor ons én de hele touringcarbranche, we willen blijven vernieuwen en voorop lopen als het gaat om kwaliteit’ aldus Angela van Wijk, directeur van Doelen Coach Service.

2023

Wederom een nieuwe aanwinst!
Sinds woensdag 7 juni hebben wij de sleutels van de nieuwste aanwinst van Doelen Coach Service in ontvangst genomen.
Ook deze Mercedes Tourismo is een prachtige uitbreiding van ons wagenpark, ook weer voorzien van: 55 stoelen voor passagiers, twee stoelen voor gids/tourleader, veel bagageruimte en uitgerust met een motor emissieklasse Euro 6.
Ook met deze hopen wij weer veel veilige kilometers te maken.

2024

Goede start van 2024 !
Sinds 7 maart zijn we de trotse bezitters van een gloednieuwe Mercedes Benz Tourismo, voorzien van 51 zitplaatsen.
Vandaag in ontvangst genomen door Eef sr. en Eef jr. Van Wijk.
Gezien het feit dat de Keukenhof op 21 maart opengaat, kunnen we ook deze touringcar inzetten om de vele bezoekers te vervoeren.
Uiteraard hopen we hier weer veel veilige kilometers mee te maken.

2024

Verlenging ISO 9001 certificaat

Verlenging ISO 9001 certificaat

Ons ISO 9001 certificaat is weer verlengd 
Trots dat we weer voldoen aan de vereisten van ISO 9001:2015 voor het toepassingsgebied: Personenvervoer over de weg in de vorm van besloten busvervoer.
Ons certificaat is weer verlengd tot en met april 2027.

Ontmoet Ons Team